AddThis Social Bookmark Button


https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170236333/Ik-denk-aan-jou/aflevering/170236336
Schermafdruk 2015-12-19 16.30.04


Een nieuwe organisatie doet mee aan Divers Den Haag. DAB-DER is de naam voor de Alevitische Culturele Vereniging van Den Haag. Het Alevitisme is een humanistische filosofie, waarbij de mens centraal staat. DAB-DER is al meerdere jaren een zeer actieve vereniging. Met succes hebben zij al vele projecten in voornamelijk de Haagse Schilderswijk uitgevoerd. Niet alleen gericht op Alevieten, maar voor iedere bewoner van Den Haag en omgeving. DAB-DER geeft ondersteuning aan buurtbewoners en haar leden voor diverse maatschappelijke vragen. Denk hierbij aan vragen over huurschuld, werkloosheid, gezinsproblemen of problemen op de werkplek.

http://www.diversdenhaag.nl/8-nieuws/60-dab-der-doet-mee

 

Belgische-Ambassade-24-03-2016-019

 

 


De heer Hoornaert, de Ambassadeur van België in Den Haag, zei dat het in deze tijd van rouw goed is om dat samen te delen. Daarom wordt het gewaardeerd, dat het Overleg Joden, Christenen en Moslims, samen met anderen gekomen is om de condoleances over te brengen. 

Het OJCM voelde zich verplicht om net als na de aanslagen in Parijs en Istanbul bloemen aan te bieden en deelneming te betuigen. Deze keer met de slachtoffers en de nabestaanden van de gruwelijke aanslagen in Brussel. 

Hier sloten Jayant Kesarlal van de Hindoeraad Nederland, Rianne Hartemink van PAX, vicaris Ad van der Helm van de Haagse Gemeenschap van Kerken, Marga Martens van de Bahai, Muharrem Cengiz van de  Alevitische Culturele Vereniging en Merdan Yagmur hoofd van de Dienst Integratie van de Gemeente Den Haag zich bij aan. 

Namens OJCM voerde Yassin Elforkani het woord. Hij sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers en de nabestaanden en merkte op dat in de moskeeën in het vrijdaggebed stil zal worden gestaan bij de directe en indirecte gevolgen van deze laffe terreurdaden.

Vicaris Ad van der Helm liet weten dat het eerst volgende Vredesplein van de Haagse Gemeenschap van Kerken, dat elke 1e vrijdag van de maand plaatsvindt, deze keer interreligieus van karakter zal zijn. In de gebeden zal dan stil worden gestaan bij de aanslagen in Brussel en wereldwijd.

Daarna ging men samen met de ambassadeur naar buiten om daar de bloemen te leggen. 

Belgische-Ambassade-24-03-2016-004De volledige tekst: 

OVERLEG  JODEN      CHRISTENEN        MOSLIMS

          Steeds opnieuw aanslagen, nu in Brussel, het hart van België.

Hierbij werden meer dan 30 gewone burgers, op reis, of op weg naar hun werk, gedood en vielen ook honderden gewonden. 
De perverse leiders van IS roepen verwarde jongeren op tot het plegen van zelfmoord met de overduidelijke opzet daarbij zoveel mogelijk mensen te doden. 
Zij misbruiken de naam van God.
Deze handelingen hebben niets met ons geloof te maken. 

Wij, Joden Christenen en Moslims verenigd in het OJCM en alle andere hier aanwezigen wijzen deze orgie van haat af. 
Wij zijn intens verdrietig over de doden en gewonden in Brussel en al  die andere steden

Wij willen onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden betuigen en wensen alle gewonden spoedig herstel.


24 Maart 2016
Hanneke Gelderblom-Lankhout     Jan Post Hospers        Driss el Boujoufi

© 2014 Dab-Der  |  All rights reserved.