Jongeren

Home E Cursussen E Saz cursussen

Saz-lessen: Leer de Turkse Saz bespelen!

 

Als je geïnteresseerd bent in traditionele Turkse muziek en je wilt een uniek snaarinstrument leren bespelen, dan zijn saz-lessen iets voor jou! De saz is een populair instrument in de Turkse muziek en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden. Het is een snaarinstrument dat een belangrijke rol speelt in verschillende muziekstijlen, van volksmuziek tot klassieke Ottomaanse muziek.

Wat is een saz?

De saz is een langhalsluit met een peervormig klanklichaam en heeft doorgaans drie snaren. De snaren worden traditioneel gestemd als sol, re en la, maar kunnen ook anders gestemd worden, afhankelijk van de muziekstijl en persoonlijke voorkeur. Het instrument wordt bespeeld met een plectrum, ook wel “mekik” genoemd, waarmee je de snaren aanslaat.

Waarom saz leren spelen?

Het leren bespelen van de saz biedt verschillende voordelen. Allereerst is het een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de Turkse cultuur en muziek. De saz heeft een unieke klank en kan een breed scala aan emoties overbrengen. Door de saz te leren spelen, kun je de rijke tradities van Turkse muziek ontdekken en je eigen muzikale expressie ontwikkelen.

Daarnaast is het bespelen van de saz ook goed voor je brein en coördinatie. Het vereist het gebruik van beide handen om de snaren te plukken en akkoorden te vormen, wat helpt bij het ontwikkelen van fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Bovendien stimuleert het spelen van muziek de hersenen en kan het bijdragen aan cognitieve ontwikkeling.

Aanmelden voor onze saz cursussen

Aanmelden voor onze saz cursussen

Niveau